Batalla de Shiloh

Infotaula de conflicte militarBatalla de Shiloh
Guerra Civil dels Estats Units

La “batalla de Shiloh”, pel pintor Thur de Thulstrup
Tipusbatalla Modifica el valor a Wikidata
Data6 - 7 d'abril de 1862
Coordenades35° 09′ 02″ N, 88° 19′ 19″ O / 35.15068°N,88.32183°O / 35.15068; -88.32183
Lloccomtat de Hardin (Tennessee) Modifica el valor a Wikidata
EstatEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
ResultatVictòria de la Unió
Bàndols
Estats Units Estats Units (Unió) Estats Confederats d'Amèrica Estats Confederats d'Amèrica
Comandants
Estats Units Ulysses S. Grant
Estats Units Don Carlos Buell
Estats Confederats d'Amèrica Albert S. Johnston
Estats Confederats d'Amèrica P. G. T. Beauregard

La Batalla de Shiloh, coneguda també com la Batalla de Pittsburg Landing, va ser la major batalla en l'escenari oest de la Guerra civil dels Estats Units, duta a terme entre els dies 6 i 7 d'abril de 1862 al sud-oest de Tennessee. Les forces dels estats confederats, sota el comandament dels generals Albert Sidney Johnston i P. G. T. Beauregard, van llançar un atac sorpresa contra l'Exèrcit de la Unió liderat pel major general Ulysses S. Grant, al qual van estar a punt de derrotar.

En el primer dia de la batalla, les forces confederades van atacar amb la intenció de forçar la retirada de les tropes de la Unió lluny del riu Tennessee i als pantans de Owl Creek a l'oest. Esperaven derrotar l'exèrcit de Tennessee liderat per Grant abans que pogués unir-se a les forces d'Ohio al comandament del Major General Charles Buell. Les línies de batalla dels confederats es van confondre durant la cruenta lluita, i els homes de Grant es van retirar cap a Pittsburg Landing al nord-est. Una posició en camí que es trobava una mica enfonsat, anomenat «El vesper», defensada per les divisions dels generals de brigada Benjamin M. Prentiss i W.H.L. Wallace, van proveir d'un temps valuós a la resta de la línia de la Unió per estabilitzar-la sota la protecció de nombroses bateries d'artilleria. El general Johnston va morir durant el primer dia de combat, i Beauregard, el segon a les ordres, va decidir no assaltar la posició de la Unió aquella nit.

Els reforços del General Buell van arribar al vespre i van donar la volta a la situació l'endemà al matí, quan Grant va llançar un contraatac juntament amb tota la línia frontal. Els Confederats van ser obligats a retirar-se de la batalla més sagnant registrada de la història dels Estats Units fins a aquest moment, finalitzant les seves esperances de bloquejar la invasió de les forces de la Unió que avançaven des del nord del Mississipi.


From Wikipedia, the free encyclopedia · View on Wikipedia

Developed by Nelliwinne